Nuffnang...

Followers

::Dapur Chugie:

HAK CIPTA TERPELIHARA

- Segalanya tentang makanan-


Saturday, October 30, 2010

Bingka roti berjagung..

Salam..
owh...ini pun 1st time buat tau!
mulanye kawan se opis ni yang cuba buat..
die bawa ke opis utk kami rasa,
memang sedap!
terus lah hati ni teruja nak cuba..
dengan kesungguhan dan bahan2 yang tak di sukat dengan betul,
Bingka ni agak lembik.. tp sedap tau! :D

~Bingka Roti Berjagung~
Bahan-bahannya:
UHT fresh milk,
telur,
Roti,
Jagung dalam tin,
garam,
gula,
tepung,
butter...
Caranya,
Pukul telur dan butter yang dah di cairkan,
masukkan pula gula dan pukul..
masukkan susu, garam, tepung..
~carik2kan roti, kemudian siram dengan adunan tadi.. biarkan roti dalam 15-20 minit.
kemudian barulah masukkan jagung dalam tin tadi, dan bakar selama sejam.
adunan yang sedang di bakar...

yep! dah siap bakar pun...

masa tengah panas2 tu, memang sedap makan tau!
kalau nak sejukkan pun bleh jugak..
ikut selera masing2!!

sekian dulu,
-chugie-


No comments:

Post a Comment

bestnye...!!